Já už jsem si myslela, že v kombinaci japonské restaurace a víkendového café takto do cíle dojedu, ale to by mě majitel kavárny nesměl takhle převézt. Stručný a jednoduchý příběh.. Na začátku mi vyšel krásně vstříc a přizpůsobil se mému režimu u Japonců tak, že jsme se domluvili jen na pátek a víkend. Krásné, sedm dní v týdnu na pět hodin, všichni jsme byli spokojení. Po pár víkendech mi ale řekl, abych byla v sobotu jen na telefonu, že tam moc lidí nechodí, ale co kdyby náhodou, že by mi kdyžtak zavolal, abych přišla. Sedět doma a čekat jestli nááhodou telefon zazvoní se nám s Honzíkem moc nelíbilo, tak jsme ty soboty pak úplně zrušili. Pořád by to ještě celkem šlo.. Hůř bylo když šéf začal mluvit o tom, že do kavárny nasazuje člověka, který převezme její chod (a on už jí bude monitorovat jen zvenčí) a že ten nový manager si pravděpodobně dosadí nějakou svou slečnu na nedělní šichtu. Aaaaha!! A co to znamená pro mě mi jaksi nedovedl říct.. Protože o plánech managera prý moc nevěděl a nemohl mu přece jakkoli radit co se týče zaměstnanců..!! Klidný dojezd do cíle v ohrožení... Začala se tedy hledat nová práce a úspěch se dostavil brzy. Honzík mi našel na internetu inzerát na servírku pro večery, já do té restaurace ten samý den zašla a už byla zkušební šichta na další den.. Jedná se o podnik jménem Tony's Lord Nelson, je to od nás deset minut pěšky, zvenčí to vypadá jako putika, ale vevnitř je to tradiční stará restaurace. Jedná se o asi 4 večery v týdnu od 6 do půl 11, mezinárodní kolektiv, ostatní holky hodně přátelské, dobrý systém. Hodně mě na tom přitahuje možnost obsluhovat své vlastní stoly, což přináší zajímavý kontakt se zákazníky a taky příjemné peníze navíc - díška.
Honzík se zdá už také zakolejil. V Harbourside mu dávají málo hodin a navíc ho stále nechávají běhat po stanovištích. Ne moc často se stane, že ho pošlou na tzv. bread station, kde je hlavní náplní příprava kafíček, z čehož není tak otrávenej jako z pobíhání. Kvůli nepravidelnosti šicht v Harbourside (jednou odpoledne, jednou večer, jindy obojí anebo nic) se stalo hledání druhé práce o poznání složitější, ale nakonec se podařilo.. Nejen že poslal životopis jako odpověď na internetový inzerát (jako všichni ostatní), ale ještě se to snažil pojistit osobní návštěvou. A vyplatilo se. A tak má Honzík další part-time v restauraci jménem Portside. Hurá.. Tamější systém mu už konečně umožňuje kontakt se zákazníky a navíc mu začali dávat i vcelku mnoho hodin. A synchronizace obou prací je jednoduchá (až neuvěřitelná..) - když dostane rozpis šicht v Portside, donese ho do Harbourside a tam se mu časově přizpůsobují. (H: A jakmile dostanu rozpis šichet v Harbourside, přinesu ho do Portside, a tam se mi taky přizpůsobí. Šichty v Harbourside jsou totiž od středy do úterý, a v Portside od pondělí do neděle..). Tak jim tento týden řekl, že si ho moc neužijou... Dobře jim tak..
A tak jsme si otevřeli tu malou hezkou českou lahvičku tuzemáčku.. Ostatně byla určena právě pro takovou příležitost.. (H: Skoro nám u toho ukápla slza blahem..)
A když už Vám povídám o slavení, musím zmínit, jak jsme si tu pohodově oslavili Honzovy narozeniny..(H: Vedle dortu, viz níže, jsem ještě dostal výborný stativ na foťák a dvě termotrika, která se na podzimní cestování Zélandem budou více než hodit! Děkuju!:-)) Vyřkl přání, že bychom si mohli udělat sushi, potřebné suroviny už jsme dopředu nakoupili, sushi se nám povedlo a my se měli hezky..(H: K sushi jsme si také otevřeli výborné NZ víno Pinot Noire z místní oblasti Marlborough) Pár fotek zde..
Pěkně popořadě.. Nejdříve proces výroby..(H: Na obrázcích je výroba kuřecího sushi s avokádem, ještě jsme si však udělali ze syrového lososa a okurky. Není to tak náročné vyrobit a je to docela dobrota..)
Honzík vypadá spokojeně.. Dostal sladkost.. (H: Naprosto výborný čokoládový dort. V pozadí můžete vedle ručníku vidět také nástěnku s fotkami.)
A takové jsme si udělali příjemné posezení..
Tímto se loučíme, v následujících týdnech se toho snad, především co se práce týče, moc nestane.. Rádi bychom začali pořádně šetřit. Už máme koupenou letenku zpět do Čech (tentokrát nepoletíme s Korejcema ale Malajcema a BritishAirways), přílet do Ruzyně 2/6 kolem 14. hodiny..Tak kdo by si to nechtěl nechat ujít, rádi Vás uvítáme již na letišti..:-)
Čekáme také na zprávy od Vás, těšíme se na Vaše příběhy a zážitky..
Peťulka řekl, že by se s vámi rád podělil o nějaké příběhy a zážitky, ale že jich (kromě těch z lyží) zas tak moc nemá aby je musel potit do klávesnice svého zánovního notebooku, tak snad prý jen že se díval na tu hrůzu Slavie - Teplice 0:0 a byl velmi rozladěn, ale život že si osladí už tuto neděli, že prý dostane taky dort, na němž bude ale nelichotivě větší číslice než ta na tom tvém....a tak snad je jediná jistota, jak se včera domluvil s tvou mámou, kdy na otázku "A co tvoje práce ? Už to spěje do nějakého konce ?" odvětil, že "Každému TO spěje do nějakého konce", a oba se zasmáli a on scházel zcela lehce v prvním skutečném teplém předjarním dnu z Hradu do Novákova řeznictví v Kaprově ulici pro pár kuřecích koster a večer si udělal výborný hutný kuřecí vývar se Zátkovýma domácíma nudlema a játrovými knedlíčky (a i na Kubíka zbylo něco od kosti) a pak sedl zase k počítači a pracoval na jednom z oněch konců... A tak vám nakonec popřál, abyste bojovali a někdy zaskypovali. Atovsjo. Zatím zdraví P+V+K.
OdpovědětVymazat